Toimintaperiaatteet

SA:n tarkoitus

Nimettömät Seksiholistit on toveriseura miehistä ja naisista jotka jakavat kokemuksensa, voimansa ja toivonsa toistensa kanssa jotta he voisivat ratkaista yhteisen ongelmansa ja auttaa muita toipumaan. Ainoa vaatimus jäsenyydelle on halu lopettaa himoitseminen ja tulla seksuaalisesti raittiiksi.

SA:ssa ei ole mitään velvoitteita eikä jäsenmaksuja; se toimii omavaraisena omien vapaaehtoisten avustusten pohjalta.
SA ei ole yhteydessä mihinkään aatteelliseen, uskonnolliseen tai poliittiseen suuntaukseen, järjestöön tai laitokseen. Se ei myöskään halua ottaa kantaa mihinkään kiistaan eikä asettua enempää puolustamaan kuin vastustamaan mitään.

Jäsenistön ainoa päämäärä on pysyä seksuaalisesti raittiina ja auttaa toisia saavuttamaan seksuaalinen raittius.


Mikä on seksiholisti ja mitä on seksuaalinen raittius?

Voimme puhua vain omasta puolestamme. Nimettömien Seksiholistien erikoistunut luonne voidaan parhaiten ymmärtää sillä mitä tarkoitamme sanalla seksiholisti.

Seksiholisti on ottanut itsensä kokonaan pois hyvän ja pahan asiayhteydestä. Hän on menettänyt kontrollin, ei ole enää vapaa valitsemaan, eikä pysty lopettamaan. Himosta on tullut riippuvuus.

Tilanteemme on samanlainen kuin alkoholistilla joka ei enää siedä alkoholia ja jonka on lopetettava juominen mutta on koukussa eikä pysty lopettamaan. Seksiholistin, tai seksijuopon, tilanne on vastaava. Hän ei enää siedä himoamista mutta ei pysty lopettamaan sitä. Joten seksiholistille minkäänlainen seksi itsensä kanssa tai partnerien muun kuin puolison kanssa on edistyvästi addiktoivaa ja tuhoisaa. Näemme myös että himo on ohjaava voima seksuaalisen käytöksemme takana ja todelliseen raittiuteen sisältyy edistyvä voitto himosta.

Nämä johtopäätökset pakotettiin meille kokemustemme ja toipumisemme käännekohdassa. Meillä ei ole muita vaihtoehtoja. Mutta olemme havainneet että näiden asioiden hyväksyminen on avain onnelliseen ja riemukkaaseen vapauteen jota emme muuten voisi kokea.

Tämä tulee lannistamaan ja sen pitäisikin lannistaa monia kyselijöitä jotka myöntävät oman seksuaalisen pakkomielteisyytensä mutta jotka haluavat vain rajoittaa ja nauttia siitä, samoin kuin alkoholisti haluaisi rajoittaa ja nauttia juomisesta. Ennen kuin meidät oli ajettu epätoivon partaalle, ennen kuin me todella halusimme lopettaa mutta emme pystyneet, me emme antaneet itseämme tälle toipumisohjelmalle.

Nimettömät Seksiholistit on niille jotka tietävät että heillä ei ole muuta vaihtoehtoa kuin lopettaa ja heidän oman valistuneen etunsa tulisi kertoa tämä heille.


Ongelma

Monet meistä tunsivat olevansa riittämättömiä, arvottomia, yksin ja peloissaan. Sisimpämme ei koskaan täsmännyt sen kanssa mitä näimme muiden pinnalla. Alusta pitäen tunsimme olevamme erillämme – vanhemmista, ikäisistämme, omasta itsestämme. Suljimme mielemme fantasioinnilla ja masturbaatiolla. Olimme todellisuudessa vain juodessamme kuvia ja jahdatessamme fantasioittemme kohteita. Me himoitsimme ja halusimme olla himoittuja.

Meistä tuli todellisia addikteja: seksi itsemme kanssa, siveettömyys, aviorikos, riippuvuussuhteet ja lisää fantasiointia. Me nautimme sitä silmillämme, ostimme sitä, myimme sitä, annoimme sitä pois. Me olimme riippuvaisia kiehtovuudesta, kiusoittelusta ja kielletystä. Ainoa tapa jolla osasimme olla vapaita siitä oli tehdä sitä. “Pyydän, kytkeytykää kanssani jotta olisin kokonainen” huusimme ojennetuin käsin. Himoitessamme Suurta Annosta, annoimme voimamme toisille.

Tämä tuotti syyllisyyttä, itseinhoa, katumusta, tyhjyyttä ja kipua ja me ajauduimme aina vain syvemmälle itseemme, pois todellisuudesta, pois rakkaudesta. Tapamme teki todellisen läheisyyden mahdottomaksi. Me emme koskaan voineet tuntea todellista liittoa toisen kanssa koska olimme riippuvaisia epätodellisesta. Tavoittelimme “kemiaa”, yhteyttä jossa oli taikaa koska se ohitti todellisen läheisyyden ja todellisen liiton.

Fantasia turmeli todellisuuden. Himo tappoi rakkauden.

Ensin addikteja, sitten rakkausrampoja, me otimme muilta täyttääksemme sen mitä itseltämme puuttui. Petimme itseämme toistuvasti vakuutellen että seuraava kerta pelastaisi meidät mutta todellisuudessa olimme menettämässä elämämme.


Ratkaisu

Näimme että ongelmamme oli kolmiosainen: fyysinen, tunneperäinen ja hengellinen. Toipumisen piti tapahtua kaikissa kolmessa. Keskeinen muutos asenteessamme tapahtui kun myönsimme olevamme voimattomia, että tapamme ruoski meitä. Tulimme kokouksiin ja pidättäydyimme tavastamme. Joillekin tämä tarkoitti pidättyvyyttä seksistä itsemme tai muiden kuin puolison kanssa, mukaan lukien pidättymistä seurustelemisesta. Toisille tämä tarkoitti “kuivumista” ja pidättymistä seksistä puolison kanssa toipuaksemme himosta. Havaitsimme voivamme lopettaa, ettei nälkä tappanut meitä, että seksi oli todellakin valinnaista.

Oli toivoa vapaudesta ja me aloimme tuntea elävämme. Rohkaistuessamme jatkamaan, me käännyimme yhä enemmän pois eristävästä pakkomielteestämme seksin ja itsemme suhteen ja tukeuduimme muihin ja Jumalaan.

Kaikki tämä oli pelottavaa. Me emme pystyneet näkemään tietä edessämme, paitsi että toiset olivat menneet edellämme. Jokainen uusi luovuttamisen askel tuntui askeleelta tyhjyyteen mutta me otimme sen. Ja sen sijaan että se olisi tappanut meidät, luovuttaminen tuhosi pakkomiellettämme.

Me olimme astuneet valoon, aivan uudenlaiseen tapaan elää.

Toveriseura antoi meille tarkkailua ja tukea ettemme häkeltyneet, turvallisen sataman missä voisimme vihdoinkin kohdata itsemme. Sen sijaan, että pakenisimme tunteitamme pakonomaiseen seksiin, aloimme paljastamaan hengellisen tyhjyytemme ja nälkämme juuria. Ja niin toipuminen alkoi.

Kun kohtasimme vajavuuksiamme tulimme halukkaiksi muuttumaan. Niiden luovuttaminen rikkoi sen voiman mikä niillä oli meihin. Aloimme tuntea olevamme rauhassa itsemme ja toisten kanssa ensimmäistä kertaa ilman “huumettamme”.

Antaessamme anteeksi kaikille jotka olivat vahingoittaneet meitä ja ilman muiden vahingoittamista, aloimme hyvittää tekemiämme virheitä. Jokainen hyvitysteko poisti sitä kammottavaa taakkaa joka oli hartioillamme kunnes pystyimme nostamaan päämme, katsomaan maailmaa silmiin ja seisomaan vapaina. Aloimme harjoittaa rakentavaa raittiutta tehdessämme rakkauden tekoja jotka paransivat suhteitamme muihin. Opimme antamaan. Ja se määrä jonka annoimme oli määrä jonka saimme takaisin.

Aloimme löytää sitä mitä yksikään korvikkeista ei pystynyt antamaan. Koimme todellista Yhteyttä. Me olimme kotona.


Ote nimettömät alkoholistit luvusta viisi

Harvoin olemme nähneet sellaisen ihmisen epäonnistuvan, joka on noudattanut ohjelmaamme tunnollisesti. Ne, jotka eivät toivu, ovat ihmisiä jotka eivät voi tai eivät halua kokonaan antautua noudattamaan tätä yksinkertaista ohjelmaa. Yleensä he ovat miehiä ja naisia, jotka ovat perusolemukseltaan kyvyttömiä olemaan rehellisiä itselleen. Sellaisia onnettomia ihmisiä on. Vika ei ole heidän, he näyttävät syntyneen sellaisiksi. He ovat luonnostaan kykenemättömiä tajuamaan ja kehittämään elämäntapaa, joka vaatii tinkimätöntä rehellisyyttä. Heidän mahdollisuutensa ovat keskinkertaista heikommat. On sellaisiakin, jotka kärsivät vakavista tunne- ja sielunelämän häiriöistä, mutta monet heistä toipuvat, mikäli kykenevät olemaan rehellisiä.

Meidän elämäntarinoistamme käy suurin piirtein ilmi, millaisia olimme, mitä tapahtui ja millaisia olemme nyt. Jos olet päättänyt saada sen, mitä meillä on, ja jos olet halukas tekemään mitä tahansa saadaksesi sen, silloin olet valmis ottamaan määrätyt askeleet.
Joitakin näistä askelista me arastelimme. Luulimme voivamme löytää helpomman, miellyttävämmän tavan, mutta emme löytäneet. Mitä vakavimmin pyydämme sinua olemaan peloton ja perusteellinen alusta lähtien. Jotkut meistä yrittivät pitää kiinni vanhoista uskomuksistaan, mutta ponnistelumme olivat tuloksettomia siihen asti, kunnes antauduimme kokonaan. Pidä mielessäsi, että olet tekemisissä viekkaan, hämäävän ja voimakkaan vastustajan himon kanssa. Ellemme saa apua, omat voimamme eivät riitä. Mutta on olemassa Eräs, jolla on kaikki voima, Jumala. Kunpa sinä löytäisit Hänet nyt!
Puolinaiset toimenpiteet eivät auttaneet meitä lainkaan. Olimme käännekohdassa. Pyysimme Jumalan suojelusta ja huolenpitoa ja annoimme itsemme kokonaan.

Tässä ovat ne Kaksitoista Askelta , joita ehdotamme toipumisohjelmaksi:

 1. Myönsimme voimattomuutemme himon suhteen ja että elämästämme oli tullut hallitsematonta.

 2. Opimme uskomaan, että jokin itseämme suurempi voima voisi palauttaa meidät mielenterveyteen.

 3. Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan – sellaisena kuin hänet ymmärsimme.

 4. Teimme perusteellisen ja rehellisen moraalisen itsetutkistelun.

 5. Myönsimme väärintekojemme todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekulle toiselle ihmiselle.

 6. Olimme täysin valmiita antamaan Jumalan poistaa kaikki nämä luonteemme heikkoudet.

 7. Nöyrästi pyysimme Jumalaa poistamaan vajavuutemme.

 8. Teimme listan kaikista ihmisistä, joita olimme vahingoittaneet ja halusimme hyvittää heitä kaikkia.

 9. Hyvitimme henkilökohtaisesti näitä ihmisiä milloin vain mahdollista, ellemme näin tehdessämme vahingoittaneet heitä tai muita.

 10. Jatkoimme itsetutkistelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti.

 11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttä Jumalaan – rukoillen ainoastaan tietoa Hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.

 12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman kärsiville seksiaddikteille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.

Moni meistä huudahti: “Mikä ohjesääntö! En pysty suoriutumaan siitä.” Älä lannistu. Kukaan meistä ei pystynyt läheskään täydellisesti noudattamaan näitä periaatteita. Emme ole pyhimyksiä. Tärkeintä on, että olemme halukkaita kehittymään hengellisten suuntaviivojen mukaan. Esittämämme periaatteet ovat oppaita kehityksen tiellä. Me pyrimme pikemminkin hengelliseen kehitykseen kuin hengelliseen täydellisyyteen. Omat aikaisemmat ja myöhemmät henkilökohtaiset kokemuksemme tuovat selvästi esiin kolme tärkeää seikkaa:

 1. Olimme seksiholisteja emmekä kyenneet huolehtimaan elämästämme.

 2. Mikään inhimillinen voima ei todennäköisesti olisi voinut vapauttaa meitä seksiholismista.

 3. Jumala pystyisi siihen ja tahtoisi tehdä sen, jos etsisimme Häntä.
  (Nimettömät alkoholistit s. 76-78)


Nimettömien seksiholistien kaksitoista askelta

 1. Myönsimme voimattomuutemme himon suhteen ja että elämästämme oli tullut hallitsematonta.

 2. Opimme uskomaan, että jokin itseämme suurempi voima voisi palauttaa meidät mielenterveyteen.

 3. Päätimme luovuttaa tahtomme ja elämämme Jumalan huomaan – sellaisena kuin hänet ymmärsimme.

 4. Teimme perusteellisen ja rehellisen moraalisen itsetutkistelun.

 5. Myönsimme väärintekojemme todellisen luonteen Jumalalle, itsellemme ja jollekulle toiselle ihmiselle.

 6. Olimme täysin valmiita antamaan Jumalan poistaa kaikki nämä luonteemme heikkoudet.

 7. Nöyrästi pyysimme Jumalaa poistamaan vajavuutemme.

 8. Teimme listan kaikista ihmisistä, joita olimme vahingoittaneet ja halusimme hyvittää heitä kaikkia.

 9. Hyvitimme henkilökohtaisesti näitä ihmisiä milloin vain mahdollista, ellemme näin tehdessämme vahingoittaneet heitä tai muita.

 10. Jatkoimme itsetutkistelua ja kun olimme väärässä, myönsimme sen heti.

 11. Pyrimme rukouksen ja mietiskelyn avulla kehittämään tietoista yhteyttä Jumalaan – rukoillen ainoastaan tietoa Hänen tahdostaan meidän suhteemme ja voimaa sen toteuttamiseen.

 12. Koettuamme hengellisen heräämisen näiden askelten tuloksena yritimme saattaa tämän sanoman kärsiville seksiaddikteille sekä toteuttaa näitä periaatteita kaikissa toimissamme.


Nimettömien seksiholistien kaksitoista perinnettä

 1. Yhteinen menestyksemme tulisi olla etusijalla; henkilökohtainen toipuminen riippuu SA:n yhtenäisyydestä.

 2. Ryhmämme tarkoitusperiä varten on olemassa vain yksi perusarvovalta – rakastava Jumala sellaisena, kuin Hän saattaa ilmaista itsensä ryhmän omassatunnossa. Johtajamme ovat vain uskottuja palvelijoita – he eivät hallitse.

 3. Ainoa vaatimus jäsenyydelle on halu lopettaa himoitseminen ja tulla seksuaalisesti raittiiksi.

 4. Jokaisen ryhmän tulisi olla itsenäinen paitsi toisia ryhmiä tai koko SA:ta koskevissa asioissa.

 5. Jokaisella ryhmällä on vain yksi päätarkoitus – viedä sanomansa vielä kärsiville seksiholisteille.

 6. SA-ryhmän ei tulisi milloinkaan ryhtyä takaajaksi tai rahoittajaksi eikä lainata SA:n nimeä millekään sukulaisjärjestölle eikä ulkopuoliselle yritykselle, etteivät raha-asioita, omaisuutta ja arvovaltaa koskevat pulmat vieroittaisi meitä päätarkoituksestamme.

 7. Jokaisen SA-ryhmän tulisi olla täysin omavarainen ja torjua ulkopuoliset avustukset.

 8. SA:n tulisi aina säilyä ei-ammattimaisena, mutta keskuksemme voivat palkata erikoistyöntekijöitä.

 9. SA:ta sellaisenaan ei saisi koskaan organisoida, mutta voimme muodostaa palveluelimiä tai toimikuntia, jotka ovat suoraan vastuussa niille, joita palvelevat.

 10. SA:lla ei ole mielipidettä ulkopuolisissa kysymyksissä. Joten SA:n nimeä ei milloinkaan saisi
  tulla vedetyksi mukaan julkisiin kiistoihin.

 11. Ulospäin suuntautuva toimintamme pohjautuu pikemminkin vetovoimaan kuin huomion herättämiseen. Meidän tulee aina ylläpitää henkilökohtaista nimettömyyttä lehdistön, radion, television ja elokuvien piirissä.

 12. Nimettömyys on perinteittemme henkinen perusta, aina muistuttaen meitä asettamaan periaatteet henkilökohtaisten seikkojen edelle.


Uusia näköaloja

Käsitämme, että tiedämme vain vähän. Jumala paljastaa sinulle kuitenkin koko ajan lisää, samoin kuin meille. Kysy Häneltä aamulla mietiskellessäsi, mitä voit kunakin päivänä tehdä sen ihmisen hyväksi, joka kärsii. Vastaukset tulevat, jos omat asiasi ovat kunnossa.

Mutta et tietenkään voi välittää sellaista, mitä sinulla ei ole. Pidä huoli, että suhteesi Häneen on kunnossa, niin sinulle ja lukemattomille muille tapahtuu suuria asioita. Tämä on meille totisinta totta.

Anna itsesi Jumalalle, niin kuin sinä Hänet käsität. Myönnä virheesi Hänelle ja lähimmäisillesi. Siivoa menneisyytesi jäljet. Anna avokätisesti siitä, mitä olet saanut ja liity meihin. Me olemme kanssasi Hengessä ja tapaat varmasti meistä joitakin kulkiessasi hyvän toivon tietä.
Jumala siunatkoon sinua ja varjelkoon sinua – siihen asti.


Tyyneys rukous

Jumala suokoon minulle tyyneyttä hyväksyä asiat, joita en voi muuttaa,
rohkeutta muuttaa mitkä voin,
ja viisautta erottaa nämä toisistaan.


Askeleen 9 lupaukset

Jos näemme vaivaa käydessämme läpi tätä kehitysvaihetta, hämmästymme jo puolivälissä.

 1. Saamme kokea uudenlaista vapautta ja uudenlaista onnea.
 2. Me emme murehdi menneitä emmekä myöskään kiellä sitä.
 3. Me käsitämme, mitä tarkoittaa sana tyyneys
 4. Ja tiedämme mitä on rauha.
 5. Vaikka olisimme vajonneet kuinka alas, saamme nähdä kuinka meidän kokemuksistamme on hyötyä muille.
 6. Hyödyttömyyden tunne ja itsesääli katoavat.
 7. Itsekkäät tarpeet menettävät mielenkiintonsa ja lähimmäisistä tulee meille tärkeitä.
 8. Emme enää tavoittele omaa etuamme.
 9. Koko asenteemme elämään muuttuu.
 10. Emme enää pelkää ihmisiä emmekä rahahuolia.
 11. Opimme selviämään vaistomaisesti tilanteista, jotka saattoivat meidät ennen ymmälle.
 12. Käsitämme äkkiä, että Jumala tekee sen mihin emme itse pystyneet.

Ylettömiä lupauksiako? Ei meidän mielestämme. Meidän elämässämme ne ovat täyttyneet – joskus nopeasti, joskus hitaasti. Niistä tulee aina totta, jos teemme työtä niiden hyväksi. (AA s. 97)